Qovoqlarning ayni mavsumida ulardan tayyorlangan, yumshoqina, og’izda erib ketuvchi mantilarga nima deysiz?! Bunday taom juda to’yimli bo’lib, tayyorlash jarayoni ham unchalik qiyinchilik tug’dirmaydi.
Bundan tashqari bug’da pishirilgan qovoq juda foydali hisoblanar ekan.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Qadam 1
Tugllandi
Qadam 2
Tugllandi
Alohida idishga iliq suv, 1 osh qoshiq o'simlik yog'i, tuz va tuxumni solib aralashtiramiz va unning ustidan solib, xamir qorib olamiz.
Qadam 3
Tugllandi
Xamirni 5-7 daqiqa yaxshilab mushtlaymiz.
Qadam 4
Tugllandi
Xamirni yelim xaltaga solib, 30-40 daqiqa tindirib qo'yamiz.
Qadam 5
Tugllandi
Qadam 6
Tugllandi
Piyozni ham xuddi shunday mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Qadam 7
Tugllandi
Dumba yog'ini juda mayda to'g'rasangiz, mazaliroq chiqadi. Dumba yog'ining o'rniga 2 osh qoshiq o'simlik yog'idan solish ham mumkin.
Qadam 8
Tugllandi
Hammasini bitta idishga solamiz, ustidan tuz va murch sepib aralashtiramiz.
Qadam 9
Tugllandi
Xamirni 2-3 bo'lakka bo'lamiz va yupqa, 1-2 mm qilib yoyib olamiz. So'ng ulardan 10-12 sm kattalikdagi to'rtburchaklar kesib olamiz.
Qadam 10
Tugllandi
O'rtasiga 1 osh qoshiqdan asosdan solib, avval uchlarini dioganal bo'ylab tugamiz, so'ng ichlarini o'rtaga birlashtiramiz.
Qadam 11
Tugllandi
Kosachaga yog' solamiz, mantilarni ostini yog'lab, mantiqosqonga teramiz.
Qadam 12
Tugllandi
Qaynayotgan suv ustiga qo'yib, 30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Smetana, suzma yoki kefir bilan birga dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
zira.uz
Bundan tashqari bug’da pishirilgan qovoq juda foydali hisoblanar ekan.
Tayyorlaniladigan taomga taxminan 10 000 so’m sarf qilinadi.*
*narxi manba chop etilgan vaqtgagina amal qiladi.
Qadam 1
Tugllandi
Xamir qorib olamiz
Tog'orachaga unni elab solamiz.Qadam 2
Tugllandi
Alohida idishga iliq suv, 1 osh qoshiq o'simlik yog'i, tuz va tuxumni solib aralashtiramiz va unning ustidan solib, xamir qorib olamiz.
Qadam 3
Tugllandi
Xamirni 5-7 daqiqa yaxshilab mushtlaymiz.
Qadam 4
Tugllandi
Xamirni yelim xaltaga solib, 30-40 daqiqa tindirib qo'yamiz.
Qadam 5
Tugllandi
Asosini tayyorlaymiz
Qovoqni tozalab, mayda to'rtburchakqilib to'g'rab olamiz.Qadam 6
Tugllandi
Piyozni ham xuddi shunday mayda to'rtburchak qilib to'g'raymiz.
Qadam 7
Tugllandi
Dumba yog'ini juda mayda to'g'rasangiz, mazaliroq chiqadi. Dumba yog'ining o'rniga 2 osh qoshiq o'simlik yog'idan solish ham mumkin.
Qadam 8
Tugllandi
Hammasini bitta idishga solamiz, ustidan tuz va murch sepib aralashtiramiz.
Qadam 9
Tugllandi
Xamirni 2-3 bo'lakka bo'lamiz va yupqa, 1-2 mm qilib yoyib olamiz. So'ng ulardan 10-12 sm kattalikdagi to'rtburchaklar kesib olamiz.
Qadam 10
Tugllandi
O'rtasiga 1 osh qoshiqdan asosdan solib, avval uchlarini dioganal bo'ylab tugamiz, so'ng ichlarini o'rtaga birlashtiramiz.
Qadam 11
Tugllandi
Kosachaga yog' solamiz, mantilarni ostini yog'lab, mantiqosqonga teramiz.
Qadam 12
Tugllandi
Qaynayotgan suv ustiga qo'yib, 30 daqiqa davomida pishirib olamiz. Smetana, suzma yoki kefir bilan birga dasturxonga tortamiz. Yoqimli ishtaha!
zira.uz